عمار حکیم: زمان خروج آمریکا از عراق فرا رسیده است-راهبرد معاصر
فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد

عمار حکیم: زمان خروج آمریکا از عراق فرا رسیده است

عمار حکیم رهبر جریان حکمت ملی عراق امروز گفته است: زمان خروج آمریکا از عراق فرا رسیده است
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۶ - ۲۲ مرداد ۱۴۰۰ - 2021 August 13
کد خبر: ۹۸۵۸۵

به گزارش راهبرد معاصر رهبر جریان حکمت ملی عراق ضمن تاکید بر لزوم اخراج نیروهای آمریکایی عراق گفت که باید به اتهام‌زنی‌ها علیه الحشد الشعبی پایان داد.

«سید عمار حکیم»، رهبر جریان حکمت ملی عراق در گردهمایی سالیانه آغاز ماه محرم که عصر امروز در میدان خلانی بغداد برگزار شد، گفت: نمی‌توان سیاست خارجی‌ای داشت که متناسب با سیاسی داخلی کشور نباشد. نمی‌خواهیم روابطمان با کشورهای منطقه مبتنی بر تعارف و منحصر به گرفتن عکس‌های یادگاری باشد. ما روابطی مبتنی بر اولویت‌های منافعمان می‌خواهیم.

وی در ادامه با تاکید بر حل مسائل و اختلافات منطقه‌ای عنوان کرد که بسیاری مسائل منطقه‌ای هست که بلاتکلیف مانده که از همه مهم‌تر مسئله آب‌های مشترک است و ما سازوکارهای دیپلماتیک مؤثر و تصمیمات سیاسی شجاعانه لازم داریم. 

رهبر جریان حکمت ملی عراق همچنین تصریح کرد که باید به مجادلات بر سر نهادهای امنیتی کشور و اتهام‌زنی به همه نیروهای وفادار در همه شاخه‌های نیروهای مسلح و از همه مهم‌تر حشد الشعبی پایان داد و با هرکسی که به اقتدار حکومت تعرض می‌کند و خارج از چارچوب حکومت سلاح به دست می‌گیرد، برخورد کرد.

حکیم در ادامه تاکید کرد: وقت آن رسیده که کشوری با حاکمیت ارضی کامل شویم که هیچ نیروی خارجی و از همه مهم‌تر نیروی نظامی آمریکایی در آن حضور نداشته باشد.

وی همچنین گفت: از نظر ما گام‌های دولت آقای الکاظمی برای تحقق این هدف، استوار و موفق بوده و برای تحقق کامل نیازمند حمایت مردمی و سیاسی است.

حکیم ادامه داد: تلاش‌های دولت عراق برای بازسازی روابط با کشورهای همسایه و منطقه و جهان شایسته تقدیر است. این تلاش‌ها باعث شده که عراق میدان تفاهم و توافق و گفت‌وگوهای منطقه‌ای و بین‌المللی و نه میدان تسویه ‌حساب و نزاع‌های ویرانگر باشد. همواره از این رویکرد دولت حمایت کرده و می‌کنیم و می‌کوشیم که عراق بازیگر اصلی در پل زدن میان منافع کشورهای منطقه و جهان باشد.

رهبر جریان حکمت ملی عراق  بار دیگر با دعوت به گفت‌وگو و مذاکره برای حل مشکلات منطقه گفت: بار دیگر کشورهای همسایه و برادر، عراق، ایران، عربستان، ترکیه و مصر را دعوت می‌کنیم که پشت میز مذاکره‌ای جدی برای خدمت به منافع امروز و فردای ملت‌های منطقه بنشینند.

حکیم همچنین درباره مسائل داخلی عراق هم نیز گفت: ساختن کشور بدون مواخذه و مجازات کسانی که اعتبار کشور و حاکمیت قانون آن را هدف قرار می‌دهند، امکان پذیر نیست و بدون داشتن انتخابات آزاد و عادلانه نمی‌توان دولتی توانا تشکیل داد و ارائه خدمات بدون مجازات افراد سهل انگار و بستن راه به روی آنها ممکن نیست.
 
او افزود:  حفظ شرافت و امنیت شهروندان بدون دستگیری جنایتکاران و قاتلان در روز روشن امکان پذیر نیست و نمی‌توان بدون تعقیب متخلفان و سارقان بیت المال، کارخانه‌ها را راه اندازی کرد، کشاورزی را رونق داد و اقتصاد را احیا کرد.

رهبر جریان حکمت ملی عراق هشدار داد: اگر این سیستم سیاسی به شکست‌های خود ادامه دهد و طرف مسئول  آن را معرفی و مجازت نکند، فروپاشی آن قطعی خواهد بود.

حکیم از کمیساریای عالی مستقل انتخابات در عراق هم خواست ظرف ۲۴ ساعت از پایان انتخابات نتایج را اعلام کند و فرایند اعلام نتایج باید شفاف و عادلانه و عاری از هرگونه شبهه یا سوء ظن باشد.

وی ادامه داد: باید دو جریان در حمایت از دولت وجود داشته باشد ، یکی جریان حامیان دولت است که از روز اول برای تشکیل دولت تلاش می‌کند و دوم جریان اپوزیسیون است که ارزیابی  دولت را از طریق روش‌ها و ساز وکارهای دموکراتیک و قانونی برعهده دارد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر